Tatrapuder peediga

Punapõskne peedilisandiga tatrapuder on imehea ning tervisilik lõuna- või õhtusöök. Lisaks on ta väga ahvatleva väljanägemisega! Soovitan proovida nii tatrasõpradel kui ka teistel, sest antud puder oleks väga hea algus sõpruse loomiseks 😉

Retsept on pärit retseptiraamatust “Pudrud” (Pille Enden).

  • 1-2sl õli
  • 1 suur sibul
  • 1-2 küünt küüslauku
  • 400-500g keedetud peeti
  • 3dl tatratangu
  • 7-8dl kuuma vett
  • soola, musta pipart
  • 3sl hakitud värsket tilli (võib ka rohkem)
  1. Haki sibul ja riivi peet. (mina kasutasin siinkohal kergema vastupanu teed ja ostsin valmis vaakumpakendis keedetud riivitud peeti).
  2. Aja pannil õli kuumaks ning kuumuta selles sibulat ja peeti u 5 minutit, lisa peenestatud küüslauk ning kuumuta veidi veel.
  3. Pane tatar kuiva poti põhja ning kuumuta seda 4-5 minutit pidevalt jälgides ja segades, et kõrbema ei läheks.
  4. Lisa tatra juurde peedi-sibulasegu, kuum vesi ning maitsesta soola-pipraga.
  5. Alanda pliidil kuumust ning hauta putru kaane all 20-30 minutit kuni tatar on pehme ning vesi imendunud.
  6. Lisa juurde hakitud till ja maitsesta vajadusel veel soola-pipraga.
  7. Serveeri hapukoore või näiteks maitsestamata jogurtiga nagu mina 🙂

 

Advertisements

One thought on “Tatrapuder peediga

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s