Hallitavad piparkoogid

.. ehk piparkoogid väikese sinihallitusjuustu lisandiga. Hea võimalus kasutada ülejäänud piparkoogitainast, kui tavalistest glasuuritud küspikutest on saanud küll. Hõõgveini juurde sobisid väga! Esimese katsetusega hoidsin ennast hallitusjuustu lisamisel veidi tagasi, edaspidi tean, et pidurit peale tõmmata pole üldse vaja, kuna magus piparkook alandab kõvasti hallitusjuustu maitset.

Proovisin külma juustu lahtirullitud tainale riivida, kuid järgmine kord murendaksin pigem pisikeste tükkidena, mis hamba all tuntavamad oleksid😉

Vajaminevad kogused sõltuvad ikka sellest kui palju piparkooke on plaanis teha ning kui suur hallitusmaitse austaja ollakse:

  1. Rulli tainas jahusel pinnal laiali ristküliku kujuliseks.
  2. Riivi või murenda peale hallitusjuust.
  3. Rulli ühest küljest tainas tihedalt kokku (lühemast otsast rullides saad suuremad piparkoogid, pikemast otsast väiksemad).
  4. Lõika u poole cm paksused seibid.
  5. Aseta seibid külili küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning vajuta nad lapikuks.
  6. Küpseta 200-kraadises ahjus kuni 10 minutit.
  7. Soojenda kõrvale hõõgveini ning naudi!

 

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s