Peaaegu päris Ferrero Rocher’s ja jõulutrühvlid kingikotti

Eelmisel aastal said kingikotti tehtud vale-raffaellosid, sellel aastal läksid järeletegemisele teised imehead kommid – ferrero rocher’s. Maitse tuli väga hea – nagu päris! Ainult isetehtud kommides on veel lisaks veel killuke vaeva,  natuke aega ja kuhjaga armastust, mis maiste hoopis erilisemaks teeb, olgugi et kommil pole ümber uhkustavad kuldset rüüd nagu poeletil😉 Lisaks veeretasin valmis veel jõulutrühvlid, mis mulle endale veel rohkemgi meeldisid! Jõulutrühvlid on veidi kõvema struktuuriga ning säilivad ka toatemperatuuril paremini. Retsepte piilusin siit ja siit.

Ferrero Rocher’s:

  • 100g vahvleid (kasutasin pähklimaitselisi Poesia-nimelisi)
  • 100g röstitud metsapähkleid
  • 200g šokolaadi-pähklikreemi (nutellat)
  • 150-200g tumedat šokolaadi (katmiseks)
  1. Kui pähklid pole röstitud, siis rösti neid kuival pannil keskmisel kuumusel. Jahuta ning pudista lahtitulnud kestad maha.
  2. Haki pähklid ja vahvlid üsnagi peeneks ja sega šokolaadikreemiga
  3. Pane segu u 30 minutiks külma. Tahenenud segust on kergem kuulikesi vormida.
  4. Vormi segust käte vahel kuulikesed (kogus oleneb sellest, kui suuri teha, mina sain u 30-35 tk, kuna tegin veidi pisemad kui päris kommid)
  5. Pane kuulikesed uuesti külma veidikeseks tahenema.
  6. Sulata šokolaad vesivannil või mikrouunis (ise kasutan alati seda viimast varianti) ning kasta kuulikesed ettevaatlikult sulašokolaadi sisse. Kasutada võib selleks nt hambatikku ja koogikahvlit.
  7. Pane kommid külma tahenema.

Jõulutrühvlid:

  • 100g valget šokolaadi
  • 50g piparkooke (võiksid olla veidi vürtsikamad isendid, kuid see on maitse asi)
  • 50g röstitud metsapähkleid
  • 100-200g tumedat šokolaadi (mida pisemad kommid teha, seda rohkem kulub kattešokolaadi, mina tegin u 2x väiksemad kommid kui algretseptis)
  • piparkoogipuru kaunistamiseks
  1. Sulata valge šokolaad vesivannil või mikrouunis.
  2. Purusta piparkoogid ja tükelda pählid ning sega valge šokolaadiga ühtlaseks massiks.
  3. Pane pallikesed vähemalt pooleks tunniks külma tahenema.
  4. Sulata tume šokolaad ning kata sellega kommid.
  5. Veereta šokolaadiseid komme piparkoogipurus ning aseta külma tahenema.

Puruga kaetud on jõulutrühlvid (osadel piparkookide defitsiidi tõttu vahvlipuru) ning puruta rocher’s kommid.

Samuti sulatasime kokku ühe tahvli fantaasiašokolaadi, kus võib koostisosadena kasutada mida hing ihaldab🙂 Meie tahvli sisse läks:

  • 150g piimašokolaadi
  • 100g valget šokolaadi
  • 70g tumedat šokolaadi
  • röstitud metsapähklid
  • kuivatatud ananassidropsid
  • mandlilaastud
  • magusad jõulumandlid
  • rosinad

Tegevuskäik on ülilihtne:

  1. Sulata piimašokolaad ning vala see küpsetuspaberiga vooderdatud keeksivormi põhja.
  2. Puista šokolaadi sisse sobivad lisandid.
  3. Lase tahkuda.
  4. Sulata valge ja tume šokolaad.
  5. Vala valge šokolaad vormi, selle peale vala triibuna tume šokolaad ning joonista hambatikuga kena muster. Puista peale veidi röstitud metsapähkli puru.
  6. Lase tahkuda, paki kenasti ning rõõmusta sõpru🙂

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s