Piparkoogitainas

Mitmekordselt läbiproovitud retsept, mis on ennast piisavalt tõestanud ning veel pole olnud vajadust või soovi retsepti vahetada. Kui selle retsepti järgi 2 aastat tagasi piparkooke tegin, väitis issi, et tema pole paremaid varem saanud😉

Maitseainesegudest olen katsetanud nii Meira kui Santa Maria omasid. Mulle meeldivad ikka sellised krehvtisemad, et nimi PIPARkook oleks õigustatud! Kes nii teravaid elamusi ei otsi, need valigu Meira oma, mis on võrreldes Santa Maria seguga oluliselt mahedam ja pipratum. Loomulikult võib segu ise kokku segada, aga seni olen läinud lihtsama vastupanu teed. Paha ei teeks kindlasti nt apelsinikoore lisamine.

Retsept Nami-Nami jõulupiparkookide ainel.

  • 2dl tumedat suhkrusiirupit (nt DanSukker)
  • 1-2dl suhkrut (vastavalt magusasoovile, ühega ei jää üldsegi vähemagusad)
  • kuni 1 pakk piparkoogimaitseainet
  • 200-250g võid
  • 2 muna
  • 600g nisujahu (1 liiter)
  • 2tl (triikis) söögisoodat
  1. Kuumuta siirup koos suhkru ja maitseainetega keemiseni.
  2. Tõsta tulelt ja lisa tükeldatud või. Sega sulamiseni ja lase jahtuda.
  3. Lisa ükshaaval kloppides munad.
  4. Sega sooda jahuga ning lisa vähehaaval siirupisegule.
  5. Sõtku tainas läbi, paki kilesse ja aseta külmkappi oma aega ootama.

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s