Õllepepuga kana

Lihtne ja mõnus viis ahjukana valmistamiseks. Linnuke jääb pealt krõbe, aga seest tänu õllele mahlane ning ei kuiva ära. Maitsestamise käik kulgeb vastavalt tujule ning maitseaineteriiuli täituvusele.

Retsept jäi silma nami-namist ja ka mujaltki blogidest. Originaalis peaks Jamie Oliveri retsept olema, kelle fänn ma jätkuvalt olen.

Vaja on:

  • 1-2 kilone kana
  • 0,3l purgis õlu
  • oliiviõli
  • sidrunimahla
  • soola, pipart jm maitseaineid (kasutasin lisaks jahvatatud paprikat, jahvatatud vürtsköömenit, karripulbrit)
  1. Kutsuda appi mees ning paluda tal teha seda, mida ta kõige paremini oskab – avada õllepurk ning juua sellest ära umbes pool. Seejärel võiks ta naaskli vms terava asjaga purgi peale veel mõned augud torgata.
  2. Sega maitseained omavahel ning lisa sinna oliiviõli ja sidrunist pigistatud mahla nii palju, et tekiks pastataoline segu.
  3. Saadud seguga hõõru linnuke kenast seest-väljast kokku.
  4. Aseta kana ahjuplaadile õllepurgi otsa istuma.
  5. Küpseta 200-kraadises ahjus olenevalt kana suurusest 1-1,5 tundi, kuni kana on kuldpruun ning läbi küpsenud.
  6. Enne serveerimist võtta kana purgi otsast ära (purgis olev õlu enam juua ei kõlba, see visata ära) ning lasta kanal fooliumi all veidi “puhata”.

 

Advertisements

2 thoughts on “Õllepepuga kana

  1. Ennevanasti kui õllepurke Eestis veel ei tuntud, saime koolis kokanduse tunnis Õpetajalt ka umbes sarnase retsepti. Roa nimi oli “kana pudelis” : )

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s