Vürtsikas kõrvitsasupp

Kõrvits on meeletult hea! Ja ilus! Ja kasulik! Ja mitmekülgne – supiks, pirukaks, salatiks, hoidiseks, pudruks, koogiks, keeksiks, küpsiseks, vormirooga, pasta juurde jne jne. Kõrvits on kalorivaene, kuid mitmete kasulike toimetega. Lisaks saab ka tema seemned ära nosida, mis sisaldavad asendamatuid rasvhappeid. 🙂

Nurgas olevast kolmest kõrvitsapoisist leidis oma lõpu sellel nädalavahetusel üks, millest pool läks supipotti ja pool püreena sügavkülma, et hiljem supipotti ja mujalegi minna😉 Natuke jäi püreed ka tavalisse külmkappi ja seda sõime niisama kodujuustu, kohupiima või maitsestamata jogurtiga – mmmaitsev! Kõrvitsasupp on parajalt vürtsikas ning teeb seest soojaks ja ajab nina tilkuma.

Röstitud kõrvitsaviilud, mis läksid püreeks ja sügavkülma.

Retsept on pärit novembrikuu Oma Maitsest. Teine põhjus peale palgapäeva, miks uut kuud oodata!

Kuna nädala sees pole kokkamiseks eriti aega, siis tegime kohe topeltkoguse suppi, et hilisel õhtutunnil koju jõudes, oleks kerge ja tervislik õhtusöök ka kiirel nädala algusel kohe võtta. Kirja panen ühekordse koguse, millest jagub u 4-5 inimesele. Retseptis oli ka 50g võid, millest pool kasutati ära koos oliiviõliga sibula-küüslaugu praadimisel ja teine pool lisati supi valmides, kuid jätsin panemata.. ei pane ka järgmine kord, kuna ei tundnud sellest süües ka puudust.

  • 1 sibul
  • 2 küünt küüslauku
  • 2cm jupp värsket ingverit
  • 1sl oliiviõli
  • 1 kuhjaga tl karrit
  • 1kg muskaatkõrvitsat
  • 1 suur porgand
  • 2 kartulit
  • 1 liiter kuuma kanapuljongit (soovitavalt mahekuubikust või vähendatud soola-rasvasisaldusega tootest)
  • 1 hapukas õun
  • meresoola
  • jahvatatud musta pipart

Kui kraam olemas, võib supitegu alata:

  1. Haki sibul, küüslauk ja ingver. Kuumuta potis oliiviõli ning prae sibulat, küüslauku ja ingverit selles keskmisel kuumusel 5-7 minutit, kuid ära pruunista. Lisada karripulber ning kuumutada veel 1 minut.
  2. Koori ja haki kõrvits, porgand ja kartulid kuubikuteks. Lisa aedviljad koos kanapuljongiga potti. Keeda madalal tulel kaane all u 20 minutit, seejärel lisa kooritud ja tükeldatud õun. Keeda viljade pehmenemiseni, u 15 minutit.
  3. Võta pott tulelt ja püreesta.
  4. Maitsesta soola-pipraga.
  5. Serveerimiseks sobib hästi lusikatäis maitsestamata jogurtit ja kodujuustu. Või siis röstitud kõrvitsaseemneid.

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s