Kodujuustupirukas

Viimasel ajal mitmekordselt läbiproovitud retsept, mis üllatab oma lihtsuses – lihtsalt sega kokku, küpseta, lase jahtuda ja paku lauale. Esimesel korral tegin ilma lisanditega, teisel korral sai lisatud suitsukanatükikesi. Teise korra valmistamise au kuulub siiski mu kallile emmekesele, kellel see väga hästi välja kukkus!

Piruka rammusus sõltub just täpselt sellest millist juustu ja kodujuustu valida. Esimesel korral kasutasin olude sunnil 10% Juku juustu – polnud ka nagu hullu midagi :)  Suitsukanaga meeldis rohkem – samuti võib lisada nt suitsusinki, pepperoni vorsti, paprikat või hoopiski sinihallitus- või suitsujuustu. Põnev võib olla ka tšilli- või jalapenotükikesed või tšillihelbed. Lisandite valik on tegelikult piirideta.

Olen pakkunud külmkapikülmana pisikesteks suupiste-ruudukesteks lõigatuna. Retsept nami-namist.

Vaja läheb:

  • 400g kodujuustu
  • 4 sl hapukoort
  • 3 muna
  • 6 sl nisujahu
  • 1tl paprikapulbrit
  • 0,5tl soola (kui kasutada nt sinihallitusjuustu vms soolast lisandit, siis olla soolaga ettevaatlik)
  • 3sl õli
  • 200g riivitud juustu
  • + meelepärast lisandit soovi korral
  1. Sega kõik ained kausis kokku.
  2. Kalla segu küpsetuspaberiga vooderdatud 24-cm läbimõõduga vormi.
  3. Küpseta 200-kraadises ahjus 45 minutit, kuni pirukas on pealt kuldne.
  4. Lase jahtuda ja serveeri rohke värske salati seltsis iseseisva roana või paku suupistena.

 

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s