Brownied toorjuustuga

Küpsetamiseks oli vaja valida midagi, mida on hea transportida, mida saab näpu vahelt süüa ja ei pudise ning kõigele lisaks peab maitsema väga hästi. Valituks osutusid brownied – ameerikalikud šokolaadikoogid, mis on parajald magusad ning seest veidi niisked. Kindlasti ei tohiks ükski brownie kuiv olla. Magusa maitse mahendamiseks ning huvitava väljanägemise saamiseks, leidsin retsepti, kus brownied olid saanud juustukoogist katte. Jäin tulemusega väga rahule – lõikasin pisikesteks ruutudeks, et head asja korraga liiga palju ei oleks, alati võib ju teise ruudukese järele minna 😉   Plussiks veel see, et kooki oli suhteliselt kerge teha. Vastavalt soovile võib kihtide vahekorda muuta, saades šokolaadisema või juustukoogisema tulemuse.

Brownie kihi jaoks on vaja:

  • 60g võid
  • 115g šokolaadi (Fazeri tume Block on hea)
  • 100g suhkrut
  • 2 suurt muna toasoojalt
  • 70g nisujahu
  • 1 kuhjaga spl kakaopulbrit (õiget mõrudat ikka, mitte magustatud)
  • noaotsatäis soola
  • 1tl vaniljesuhkrut või vaniljeekstrakti
  • soovi korral 80g šokolaaditükikesti (panin piimašokolaadi)

Juustukoogi kihiks vajad:

  • 400g toorjuustu (panin segu 0,1% ja 12%)
  • 2 muna
  • 60g suhkrut
  • 3tl vaniljesuhkrut või -ekstrakti
  1. Lõika või ja šokolaad tükkideks, pane kaussi ning sulata mikrouunis (segades iga 20-30 sekundi järel läbi). Kes nii laisk pole, võib võimelda ka vesivannil.
  2. Lase hetk jahtuda, lisa suhkur ja klopi hulka munad.
  3. Sega juurde jahu, kakao, sool, vaniljesuhkrur.
  4. Viimasena lisa šokolaaditükid.
  5. Vala segu 30x20cm kandilisse või 24-cm läbimõõduga ümmargusse küpsetuspaberiga vooderdatud või võitatud vormi.
  6. Juustukoogi kihi jaoks sega toasoe toorjuust, suhkur ja munad.
  7. Vala segu samuti vormi.
  8. Võid segada mõnest kohast veidi põhjast brownie-segu ülespoole, et saada kaunis muster.
  9. Küpsetada 175-kraadises ahjus umbes 35 minutit. Külmalt maitseb kõige paremini!

 

 

4 thoughts on “Brownied toorjuustuga

    • Tere! Mul endal creme fraichega kogemused puuduvad.. aga samas ma ei näe põhjust, miks ei peaks retsept sellega õnnestuma. Ilmselt jääb tekstuur veidi teine. Tuleb proovida ja katse-eksitus meetodil teada saada, kas asendamine toimib või mitte 🙂

Lisa kommentaar