Maailma lihtsaim õunapirukas

Lihtsamast lihtsam, maitsvamast maitsvam, kiiremast kiirem ning ilusast kaunim pirukas! Peale õunte võib siin kasutada, mida tahes – tänasesse pirukasse lisasin veel pirni ja banaani, mis täiustasid hapusid ubinaid ideaalselt. Samamoodi võib teha ka virsikupirukat, marjapirukat, ploomipirukat jms.

Lõunase kohvi või tee kõrvale on see täpselt õige amps!

Vaja läheb:

  • (pärmi-)lehttaigent (15×20 vormi jaoks kulus umbes 250g)
  • parajalt hapusid õunu
  • lisaks pirni, banaani (koogi peal on need mul suhtes 2/3 õunad, 1/3 pooleks banaan-pirn)
  • suhkrut, kaneeli, vaniljesuhkrut (15×20 pisikese vormi jaoks kulus mul 3sl suhkrut, 1tl kaneeli, 1tl vaniljesuhkrut)
  • muna (pintseldamiseks)
  1. Rullida tainas õhemaks ja panna küpsetuspaberiga vormi põhja. Taina ääred võivad jääda kõrgemaks, mis võib pärast täidisele keerata.
  2. Lõigata õunad-pirn-banaan õhukesteks viiludeks ja laotada koogile.
  3. Raputada üle suhkru-kaneeliseguga.
  4. Peale võib järelejäänud tainast mida tahes voolida🙂
  5. Määrida pirukaääred lahtiklopitud munaga.
  6. Küpsetada 200-kraadises ahjus 20-30 minutit, kuni pirukas on pealt kenasti kuldne.
  7. Maitseb nii soojalt kui jahtunult. Soojalt ülihea jäätisega😉

One thought on “Maailma lihtsaim õunapirukas

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s