Porgandikarask

Karaskid on mulle alati meeldinud, kuid senimaani on karaskiküpsetamine piirdunud odrajahu ja kohupiimaga. Porgandikaraskist sai mu uus kindel lemmik! Eriti hea maitses koos maitsestamata jogurtiga.

Retsept pärit siit. Tegin pool algretsepti kogusest, panen ka kirja pool, kuna korraga ei taha ilmselt ka järgmine kord suuremat teha. Head asja ei tohi ka liiga palju olla, muidu kaob pool võlust 😉

  • 0,5 kg porgandeid
  • 1 dl petti/keefiri/hapupiima (ilmselt sobiks ka maitsestamata jogurt)
  • soovi korral pool lahtiklopitud munast (ei pidavat poole koguse juures vajalik olema, kuid nii igaks juhuks panin ikka 😛 )
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit
  • 1,5dl täistera kaerajahu
  • 0,5dl kaerakliisid
  • noaotsaga soola
  • maitse järgi mett/suhkrut (piisas poolest teelusikatäiest meest, kuid ehk poleks vajagi olnud, kuna porgand ise oli parajalt magus)
  • Lisandite valik on lai ja eelistustest lähtuv. Mina hakkisin sisse mõned eelnevalt leotatud kuivatatud mustad ploomid, paar spl nisukliisid ja kaneeli. Peale raputasin seemnesegu.
  1. Koori ja tükelda porgandid. Keeda väheses vees pehmeks.
  2. Tambi porgandid pudruks või kasuta saumikserit. Lase jahtuda.
  3. Sega omavahel jahu, kliid, maitseained ja küpsetuspulber.
  4. Sega puulusikaga porganditele juurde pett/keefir/hapupiim, mesi, lahtiklopitud muna, jahusegu ning valitud lisandid. Sega ühtlaseks.
  5. Aja tainas küpsetusplaadile laiali, määri pealt õhukeselt maitsestamata jogurtiga ning puista peale seemneid/kliisid/pähkleid/röstidud kaerahelbeid.
  6. Küpseta 225-kraadises ahjus kuni 30 minutit.

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s