Porgandikarask

Karaskid on mulle alati meeldinud, kuid senimaani on karaskiküpsetamine piirdunud odrajahu ja kohupiimaga. Porgandikaraskist sai mu uus kindel lemmik! Eriti hea maitses koos maitsestamata jogurtiga.

Retsept pärit siit. Tegin pool algretsepti kogusest, panen ka kirja pool, kuna korraga ei taha ilmselt ka järgmine kord suuremat teha. Head asja ei tohi ka liiga palju olla, muidu kaob pool võlust😉

  • 0,5 kg porgandeid
  • 1 dl petti/keefiri/hapupiima (ilmselt sobiks ka maitsestamata jogurt)
  • soovi korral pool lahtiklopitud munast (ei pidavat poole koguse juures vajalik olema, kuid nii igaks juhuks panin ikka😛 )
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit
  • 1,5dl täistera kaerajahu
  • 0,5dl kaerakliisid
  • noaotsaga soola
  • maitse järgi mett/suhkrut (piisas poolest teelusikatäiest meest, kuid ehk poleks vajagi olnud, kuna porgand ise oli parajalt magus)
  • Lisandite valik on lai ja eelistustest lähtuv. Mina hakkisin sisse mõned eelnevalt leotatud kuivatatud mustad ploomid, paar spl nisukliisid ja kaneeli. Peale raputasin seemnesegu.
  1. Koori ja tükelda porgandid. Keeda väheses vees pehmeks.
  2. Tambi porgandid pudruks või kasuta saumikserit. Lase jahtuda.
  3. Sega omavahel jahu, kliid, maitseained ja küpsetuspulber.
  4. Sega puulusikaga porganditele juurde pett/keefir/hapupiim, mesi, lahtiklopitud muna, jahusegu ning valitud lisandid. Sega ühtlaseks.
  5. Aja tainas küpsetusplaadile laiali, määri pealt õhukeselt maitsestamata jogurtiga ning puista peale seemneid/kliisid/pähkleid/röstidud kaerahelbeid.
  6. Küpseta 225-kraadises ahjus kuni 30 minutit.

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s