Täidetud suvikõrvitsad tuunikalaga

Suvikõrvitsataimed muudkui toodavad ja toodavad.. Mul pole nende söömise vastu midagi, aga peale minu ja ema pole keegi neist suuremas vaimustuses, seega läheb meil kahel väikesel naisel veidi raskeks 😛

Siit järgmine variant suvikõrvitsate kasutamiseks. Peaks ütlema, et väga hea kukkus välja! Meile emaga maitses hästi.

Sellest kogusest jagub kolme väiksema, ühe hiiglase või ühe väiksema ja ühe keskmise kõrvitsa täitmiseks:

  • 1 konserv purustatud tuunikala soolvees
  • 250g kodujuustu (kasutasin lahjat talukohupiima)
  • 3-4 spl majoneesi (nt 3% Felixi majonees)
  • 1 keskmine porru
  • musta pipart, soola, salatimaitseainet ürtidega
  • paar viilu juustu
  1. Lõika suvikõrvitsad pikuti pooleks, uurista enamus pehmet sisu välja. Eemalda viljalihast seemned ning ülejäänud sisu lõika kuubikuteks.
  2. Rapuda uuristatud kõrvitsapoolikutele veidi soola ning jäta seisma.
  3. Pese ja haki porru.
  4. Pane pannile sorts õli või veidi võid ja hauta selles porrut.
  5. Pigista suvikõrvitsa hakitud viljalihast üleliigne vesi välja. Lisa pannile porru juurde ning kuumuta veel veidi kuni porru pehmenemiseni. Maitsesta musta pipra ja salatimaitseainega.
  6. Nõruta tuunikala ning sega kokku majoneesi ja kodujuustuga.
  7. Pühi köögipaberiga suvikõrvitsapoolikutele tekkinud vesi ära. Jaota kõrvitsatesse porrusegu, seejärel tuunikala-kodujuust.
  8. Küpseta 200-kraadises ahjus 25 minutit, seejärel lisa peale juust ning küpseta veel umbes 10 minutit.
  9. Kõrvale värske salat ning tervislik kõhutäis ongi olemas! 😉

 

 

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s