Täidetud suvikõrvitsad tuunikalaga

Suvikõrvitsataimed muudkui toodavad ja toodavad.. Mul pole nende söömise vastu midagi, aga peale minu ja ema pole keegi neist suuremas vaimustuses, seega läheb meil kahel väikesel naisel veidi raskeks😛

Siit järgmine variant suvikõrvitsate kasutamiseks. Peaks ütlema, et väga hea kukkus välja! Meile emaga maitses hästi.

Sellest kogusest jagub kolme väiksema, ühe hiiglase või ühe väiksema ja ühe keskmise kõrvitsa täitmiseks:

  • 1 konserv purustatud tuunikala soolvees
  • 250g kodujuustu (kasutasin lahjat talukohupiima)
  • 3-4 spl majoneesi (nt 3% Felixi majonees)
  • 1 keskmine porru
  • musta pipart, soola, salatimaitseainet ürtidega
  • paar viilu juustu
  1. Lõika suvikõrvitsad pikuti pooleks, uurista enamus pehmet sisu välja. Eemalda viljalihast seemned ning ülejäänud sisu lõika kuubikuteks.
  2. Rapuda uuristatud kõrvitsapoolikutele veidi soola ning jäta seisma.
  3. Pese ja haki porru.
  4. Pane pannile sorts õli või veidi võid ja hauta selles porrut.
  5. Pigista suvikõrvitsa hakitud viljalihast üleliigne vesi välja. Lisa pannile porru juurde ning kuumuta veel veidi kuni porru pehmenemiseni. Maitsesta musta pipra ja salatimaitseainega.
  6. Nõruta tuunikala ning sega kokku majoneesi ja kodujuustuga.
  7. Pühi köögipaberiga suvikõrvitsapoolikutele tekkinud vesi ära. Jaota kõrvitsatesse porrusegu, seejärel tuunikala-kodujuust.
  8. Küpseta 200-kraadises ahjus 25 minutit, seejärel lisa peale juust ning küpseta veel umbes 10 minutit.
  9. Kõrvale värske salat ning tervislik kõhutäis ongi olemas!😉

 

 

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s