Kerge õunakook

Koogi nimes olev “kerge” tähendab kergust nii valmistamisviisilt kui kergust kalorikoguse suhtes. Samas ei tasu lasta eelarvamustel endast võitu saada, arvates et üks kook, milles pole grammigi rasvainet ning suhteliselt vähe suhkrut, ei paku mingit maitseelamust. Vastupidi – elamused on garanteeritud! Nii keelele, ninale kui silmale 🙂

Retsept on pärit 100 Rooga sarjast “Õunakoogid”. Omapoolse lisandina läksid käiku ka eelnevalt brändi sisse suplema pandud rosinapoisid 😉

  • 500g magustamata kohupiima
  • 200g maitsestamata jogurtit
  • 1,5dl mannat
  • 1dl suhkrut (panin 0,75dl rafineerimata roosuhkrut, 0,25dl fariinsuhkrut)
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 kuhjaga tl vanillisuhkrut
  • 1-2 tl jahvatatud kaneeli
  • 4 muna
  • 500-600g õunu
  • Paar peotäit rosinaid + 1dl brändit/rummi leotamiseks
  1. Pane rosinad alkoholi sisse likku (mida kauem leotada, seda mõnusam saab)
  2. Haki õunad pisikesteks kuubikuteks või riivi jämeda riiviga.
  3. Sega omavahel kokku kuivained.
  4. Lisa kuivainetele kohupiim ja jogurt.
  5. Eralda munavalged kollastest ning lisa munakollased ülejäänud tainale.
  6. Nõruta rosinad, brändi jäta alles ning maiusta sellega kooki oodates 😉
  7. Lisa rosinad ja õunad tainale.
  8. Vahusta munakollased tugevaks vahuks ning sega viimasena ettevaatlikult taina hulka.
  9. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse vormi. Peale võib soovi korral veel kaneeli raputada või magusamaiad näiteks fariinsuhkrut. Küpseta 200-kraadises ahjus 40-50 minutit.
  10. Parim jahtununa või leigelt jäätise seltsis.
Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s