Suvikõrvitsahoidis

Mis nende kõrvitsapoistega ikka muud teha – purki! Mõnus krõmps pisut krehvtine amps, sobib kindlasti erinevate roogade lisandiks ning niisama kodutehtud leiva katteks. Tegutsemist on küll omajagu, kuid hiljem oled endale kindlasti tänulik, kui külmkapist purk mälestustega suvest võtta on. Jah, justnimelt külmkapist – jumal tänatud, et kõigest 4-kordse koguse esialgsest retseptist tegime. Ema viitsis retsepti lõpuni lugeda ja märgata, et hoidistama peab purgikesi külmkapis. Vot nii pädev hoidistaja ma veel ei ole, et oskaks selgitada miks ta keldris ei või oma aega oodata nagu kurgipurgid. Kui keegi teab, siis võib mullegi selgitada🙂

Retsept ajakirjast Oma Maitse (2011, august).

Kahe 500ml purgi jaoks:

  • 500g suvikõrvitsaid
  • 3 šalottsibulat
  • 2sl soola (ei tohi olla jodeeritud sool)

Marinaad:

  • 500ml siidriäädikat
  • 140g suhkrut
  • 1tl sinepipulbrit
  • 1tl sinepiseemneid
  • 1tl selleriseemneid
  • 0,5 kuivatatud tšillit
  • 1tl jahvatatud kurkumat
  1. Tõmba suvikõrvitsast köögiviljakoorijaga või spets viilutamisseadmega õhukesed ribad.
  2. Haki sibul peenelt, lisa suvikõrvitsate juurde, pane peale sool.
  3. Lisa jääkülma vett ning sega soola lahustumiseni.
  4. Lase 1 tunnike seista, seejärel nõruta ning patsuta kõrvitsaviilud köögipaberiga täiesti kuivaks.
  5. Vala marinaadikomponendid potti, aja keema.
  6. Lase 3 minutit ägedalt muliseda, et suhkur täielikult sulaks.
  7. Tõsta tulelt ning lase jahtuda toasoojaks.
  8. Lisa suvikõrvitsad marinaadi juurde ja sega.
  9. Valmista ette purgid, sulge kaanega ning hoia külmikus.

 

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s