Parim pitsatainas – Jamie Oliver!

Kui seni olen läinud valdavalt lihtsama vastupanu teed ja kasutanud pitsapõhja valmistamiseks pulbrisegu, siis edaspidi ei sunni mind mitte ükski vägi seda tegema ning teen taina ise. Ja seda veel meeletult lihtsal moel!

Päris Jamie moodi taina segamine mul ei õnnestunud kahjuks, mille üle ma samas väga ei imesta. Teada-tuntud kobakäpp olen:) Panin küll jahu kenasti kuhjana lauale, tegin korraliku süvendi, kuhu valasin pärmiga segatud vee. …ja siis hakkas mu kuhjake kuskilt lekkima ja tainas tahtis laua pealt mitmes suunas jalga lasta. Kiire tegutsemine, paar teravat sõna ning suutsin õnneks jahu ja pärmivedeliku päästa ning tainaks kokku mätsida. Pühkisin higipisara, ohkasin kergendades ja sõtkusin rõõmsalt tainast edasi, lubades endale, et järgmine kord panen jahu siiski kaussi. Nii igaks juhuks:)

Tainas on super hästi käsitletav – seda on võimalik ka paberõhukeseks rullida, ilma et ta jonnakalt rulli külge kleepuks, tagasi tõmbaks või katki läheks. Ja maitse on ka ehe!Soovitan soojalt!

6-8 keskmise suurusega õhukese pitsa jaoks vajad:

  • 800g durum-nisujahu
  • 200g peeneksjahvatatud mannajahu (selle puudumisel durum-nisujahu)
  • 1 äärega tasa sl peenikest meresoola
  • 14g kuivpärmi
  • 1sl suhkrut (Jamie soovitab pruunist suhkrust valmistatud tuhksuhkrut)
  • u 650ml leiget vett
  1. Jahu ja sool kuhjata puhtale pinnale (või igaks juhuks esmalt suuremasse kaussi) ning teha keskele süvendina kaev.
  2. Pärm ja suhkur segada leige veega ja jätta mõneks minutiks seisma.
  3. Valada pärm süvendisse tehes kahvliga ringikujulisi liigutusi, millega tuua vähehaaval jahu süvendi seinast vee hulka. Jätkata segamist, kuni kogu jahu on veega segunenud. (mina lisasin tainasse ka veidi pitsamaitseainet, mis teeb põhja aromaatsemaks ja veelgi maitsvamaks)
  4. Kui kahvliga on juba raske segada, siis teha käed jahuga kokku ning sõtkuga u 10 min, kuni tainas on ühtlaselt pehme ja vetruv.
  5. Seejärel puistada tainas jahuga üle ning mässida toidukilesse ja lasta vähemalt 15  min toatemperatuuril seista.
  6. Nüüd jagada tainas 6-8 pallikeseks, mis rullida jahusel pinnal õhukeseks (u 0,5cm).
  7. Katta tainas meelepärasega ning küpsetada 250-kraadises eelsoojendatud ahjus 7-10 minutit.

Tegin poolest tainakogusest ning sain 3 suuremat õhukest pitsat. Oma lemmiku katsin ürtidega tomatikastmega, mozarella juustuga, shampinjonidega, suvikõrvitsaga, paprikaga, ananassiga, mõne imeõhukese pepperoniviiluga ning värske basiilikuga. Super🙂

Retsept pärit Jamie Oliveri sulest – “Jamie Itaalias”.

 

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s