Marjadega plaadikook

Väga lihtne ja maitsev plaadikook, mille tegemiseks võib kasutada nii värskeid kui külmutatud lemmikmarju, samuti sobivad õunad.Kasutasin külmutatud marjasegu (punane sõstar, mustikas, põldmari, vaarikas), mis sügavkülmas uuele kraamile ette hakkasid jääma. Teen teinekordki!

Pool retsepti on pärit aastatetagusest tundmatust ajakirjast rebitud lehepoolikust, mis retseptivirnade vahel peidus oli, pool retsepti omast sulest.Kogusest jagub suurele ahjuplaadile.

Põhi:

  • 200g võid
  • 1,5 dl suhkrut
  • 4 munakollast
  • 5 dl jahu ( 2,5dl tavalist nisujahu, 2,5dl täistera jahu)
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 4sl piima

Vahele:

  • 300-400g marju / õunu
  • 2-3 sl fariinsuhkrut

Kate:

  • 4 munavalget
  • 1 dl suhkrut
  • 200g vaniljemaitselist kohupiima
  • 200g hapukoort (10%)
  • 2 sl tärklist
  • 2tl vanillisuhkrut või mõni tilk vanilliessenti

Valmista põhi:

  1. Vahusta toasoe või suhkruga
  2. Ükshaaval vahusta juurde munakollased
  3. Sega omavahel jahud ja küpsetuspulber
  4. Lisa eelmisele segule, viimasena segada juurde piim.
  5. Lükka tainas märja käega küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ühtlaselt laiali.
  6. Laota põhjale marjad või õunad. Raputa peale fariinsuhkur.

Katte jaoks:

  1. Sega kohupiim hapukoore, suhkru, vanillisuhkru ja tärklisege ühtlaseks.
  2. Vahusta munavalged kõvaks vahuks ning lisa altpoolt ülespoole õrnalt segades kohupiimasegule.
  3. Kalla segu plaadile ning küpseta 175-kraadises ahjus 40-45 minutit.

 

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s