Marjadega plaadikook

Väga lihtne ja maitsev plaadikook, mille tegemiseks võib kasutada nii värskeid kui külmutatud lemmikmarju, samuti sobivad õunad.Kasutasin külmutatud marjasegu (punane sõstar, mustikas, põldmari, vaarikas), mis sügavkülmas uuele kraamile ette hakkasid jääma. Teen teinekordki!

Pool retsepti on pärit aastatetagusest tundmatust ajakirjast rebitud lehepoolikust, mis retseptivirnade vahel peidus oli, pool retsepti omast sulest.Kogusest jagub suurele ahjuplaadile.

Põhi:

  • 200g võid
  • 1,5 dl suhkrut
  • 4 munakollast
  • 5 dl jahu ( 2,5dl tavalist nisujahu, 2,5dl täistera jahu)
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 4sl piima

Vahele:

  • 300-400g marju / õunu
  • 2-3 sl fariinsuhkrut

Kate:

  • 4 munavalget
  • 1 dl suhkrut
  • 200g vaniljemaitselist kohupiima
  • 200g hapukoort (10%)
  • 2 sl tärklist
  • 2tl vanillisuhkrut või mõni tilk vanilliessenti

Valmista põhi:

  1. Vahusta toasoe või suhkruga
  2. Ükshaaval vahusta juurde munakollased
  3. Sega omavahel jahud ja küpsetuspulber
  4. Lisa eelmisele segule, viimasena segada juurde piim.
  5. Lükka tainas märja käega küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ühtlaselt laiali.
  6. Laota põhjale marjad või õunad. Raputa peale fariinsuhkur.

Katte jaoks:

  1. Sega kohupiim hapukoore, suhkru, vanillisuhkru ja tärklisege ühtlaseks.
  2. Vahusta munavalged kõvaks vahuks ning lisa altpoolt ülespoole õrnalt segades kohupiimasegule.
  3. Kalla segu plaadile ning küpseta 175-kraadises ahjus 40-45 minutit.

 

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s