Sidruni-suvikõrvitsamoos

Esialgse retsepti leidsin nami-nami lehelt, kuid tegevuskäiku jälgisin ühest blogist leitud katsetusest.

Imeilus erkkollane moos, milles suvikõrvitsa olemasolu ei oskaks aimata välisel vaatlusel ega maitsmisel! Mõnus sidrunine maitse, mis ei ole üldsegi mitte hapu – täpselt parasjagu 😉

Julgen lubada, et keetmine tasub ennast igati ära! Olgu mainitud, et tegemist oli minu esimese 100% iseseisva moositeoga. Tavaliselt olen ikka ema julgustuseks appi võtnud. Eks ta hiljem näha ole, kuidas mul see purkide-kaante steriliseerimine jms õnnestus!

Moosiks:

  • 1,2 kg suvikõrvitsatükke (Kasutasin kollast, kuid usun, et edukalt sobib ka roheline. Sellisel juhul kannatab vaid moosi kollane värvus)
  • 3 suure või 4 väiksema sidruni riivitud koor ja mahl
  • 500g moosisuhkrut
  • 1dl vett
  1. Lõigata suvikõrvitsad kuubikuteks. Nooremaid ja pehme koorega vilju ei ole tarvis koorida ega sisust puhastada, suuremad isendid võiks siiski koorida ning seemnetest puhastada.
  2. Panna suvikõrvits 1dl veega potti ning ajada keema. Lasta madalal kuumusel podiseda umbes tund, kuni vili on täiesti pehme.
  3. Soovi korral võtta püreestamiseks pott korraks tulelt.
  4. Seejärel panna pott tulele tagasi ning lisada pidevalt segades suhkur, sidrunimahl ja riivitud koor.
  5. Keeta u 10 minutit, vajadusel eemaldada vaht.
  6. Panna steriliseeritud purkidesse, kaaned peale ning oma aega ootama. Esialgu ei ole mõtet neid väga kaugele keldrinurka panna, kuna vaja on ju imekauneid kollaseid purgikesi imetlemas käia 😛

 

 

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s