Punasesõstra-kohupiimakook

Mulle meeldib suvi! Värsked marjad puus ja põõsas, värsked köögiviljad mulla all ja mulla peal ja pole kaugel ka aeg, kui saab vilju puu otsast noppida ja puu alt korjata 🙂

Ja kohupiimakoogid on mulle ka alati meeldinud. Tervislikumat sorti põhja leidsin 2011 aasta Oma Maitse maikuu numbrist – tavalise nisujahu asendasin mõistagi täisterajahu vastu Kui põhi tundub liiga paks, siis võib osa tainast lihtsalt panemata jätta. Mina vormisin lihtsalt vahvad kõrged servad 🙂

Põhjaks vajad:

  • 75g sulatatud võid
  • 0,5dl suhkrut
  • 2dl täistera nisujahu
  • 1dl kaerakliisid
  • 1tl küpsetuspulbrit
  • 1 muna

Täidiseks:

  • 400g maitsestamata kohupiima
  • 200g vanilje-maitselist kohupiimakreemi
  • 3 muna
  • 6 sl suhkrut
  • 2 tl vanillisuhkrut
  • 3dl punaseid sõstraid

Tegevuskäik on äärmiselt lihtne:

  1. Sega kokku koogipõhja kuivained, lisa sulatatud jahutatud või ja muna.
  2. Suru tainas 24-26cm läbimõõduga küpsetuspaberiga vooderdatud vormi põhja ja servadesse.
  3. Vahusta munad suhkruga, lisa kohupiim, kohupiimakreem, vanillisuhkur.
  4. Sega juurde sõstrad ning vala segu põhjale
  5. Küpseta 200-kraadises ahjus 30-40 minutit.
  6. Kook on parim jahtununa nagu kohupiimakoogid ikka 😉

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s