Kirsivõie

Leidsin riiulist raamatu Magusad Hoidised (S.Kohu, 2001), kust jäid silma erinevad võided.

Võie on hoidis, mida saab kasutada koogi- ja pirukatäidiseks või lihtsalt saia katteks. Võiet on lihtsam keeta kui marmelaadi, see sisaldab vähem suhkrut ja on seega ka veidi tervislikum. Võiet võib keeta mistahes marjadest või puuviljadest, samuti mahla aurutamise marjajääkidest.

Kirsivõideks on vaja:

  • 1kg kirsse
  • 3/4 klaasi vett
  • 1kg püree kohta 300-400g suhkrut
  • 2g sidrunhapet
  1. Kirsid keeta kaane all vähesed vees hästi pehmeks ja hõõruda läbi sõela, eraldades nii kirsikivid.
  2. Püree valada keedunõusse ja keeta ilma kaaneta tihedamaks.
  3. Segada sisse suhkur ja keeta võie valmis. Valmis võie on läikiv ja hapukoore paksune, külmale taldrikule tilgutades ei vaju laiali.
  4. Keetmise lõpus lisada sidrunhape, see aitab muidu kahvatuma kippuval kirsivõidel säilitada ilusat punast värvi.
  5. Korja võidelt vaht.
  6. Täida steriliseeritud purgid võidega ja kaaneta.

Võide maitse on küllaltki inentsiivne, niisama paljalt söömiseks ja pannkoogi peale sooviks ehk midagi mahedamat. Kuid kujutan ette, et küpsisetordi vahele, saiavormi sisse, küpsise täidiseks, kohupiimakreemi maitsestamiseks jne sobib võie suurepäraselt!

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s