Rabarberi-maasikamuffinid

Kõige paremad muffinid, mida ma küpsetanud ja söönud siiamaani olin, olid nami-nami kuulsad maailma parimad rabarberimuffinid. Täna tegin aga veelgi paremad maailma parimad muffinid, tuunides algretsepti tervisliku täisterajahu ja kaerakliidega, mahlaste maasikatega ning magusa tume-tumeda  (võib isegi öelda, et tervisliku!) šokolaadiga.

Need muffikesi on minu lemmikutroonilt nüüd väga raske alla tõugata! Samas iludusvõistlustel nad päris esikohta ei saavutaks… aga keda see huvitab🙂

Koostis:

  • 2 muna
  • 1,5dl suhkrut
  • 50g sulavõid
  • 1,5 dl täistera nisujahu
  • 1 dl nisujahu
  • 1spl kaerakliisid
  • 1tl küpsetuspulbrit
  • 2tl vanillisuhkrut
  • 1tl kaneeli
  • 150g maitsestamata jogurtit
  • 200g rabarberit
  • 100g maasikaid
  • 50g tumedat šokolaadi (70% kakaosisaldusega)
  1. Vahusta munad suhkruga.
  2. Sega omavahel kuivained.
  3. Sega munavahu hulka vaheldumisi jogurt, jahtunud sulavõi ja kuivained.
  4. Haki rabarberid, maasikad ja šokolaad ning sega õrnalt taigna hulka.
  5. Jaota tainas 12-pesalise muffinipanni paberiga vooderdatud aukudesse, pannes pesad ääreni täis.
  6. Küpseta 225-kraadises ahjus 15-20 minutit.
  7. Lase jahtuda, siis maitsevad kõige paremini🙂

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s