Maasika-toorjuustu kook

Oeh, kuidas mulle küll meeldib kooke küpsetada! Ja ega nende söömine pole ka üldsegi mitte ebameeldiv tegevus😉 Tegin sõbranna juurde külakostiks kaasa ja jäime väga rahule! Kindlasti on see üks maasikakook, mis tasub proovimist! Järgmisel korral eelküpsetaksin põhja tsipa kauem, et krõbedam jääks ja peaksin piiri maasikate lisamisega (kuna nendest eraldub palju mahla, siis võib kook veidi vedel jääda). Ei teeks paha kui ka pool toorjuustust ricotta kohupiima või kohupiimakreemiga asendada.

 

 

Tegin koogi jälle oma pisipisikesse vormi 16cm-läbimõõduga. Koguste teisendamiseks on keegi tubli inimene ühes vahvas blogis väga tänuväärse tabeliga hakkama saanud, mille olen endale juba ammu ära salvestanud.

Retsepti leidsin Toidutare lehelt, kirja panen originaalis olevad kogused:

Põhjaks:

  • 200g küpsiseid (kasutasin Digestive)
  • 100g võid

Täidiseks:

  • 500g toorjuustu (panin pooleks 0,1% ja 13%)
  • 2 muna
  • 1,5 dl suhkrut
  • 1 sidruni mahl ja riivitud koor
  • 200g maasikaid (või veidi rohkem)

Katteks:

  • 2dl hapukoort (kasutasin 10%, kuid võiks ka sobida nt maitsetamata jogurt)
  • 70g valget šokolaadi
  • 0,5dl suhkrut
  • 0,5tl vanillisuhkrut
  • 25g mandlilaaste
  1. Sulata või, purusta küpsised peeneks puruks ja sega sulavõiga.
  2. Vooderda koogivormi põhi ja servad küpsetuspaberiga (selleks, et paberit äärtele lihtsam panna oleks, määrida vorm kergelt võiga, siis jääb paber kinni).
  3. Suru küpsisepuru vormi põhja ning eelküpseta 200-kraadises ahjus u 7 minutit.
  4. Vahusta täidise jaoks munad. Lisa toorjuust, suhkurt, sidrunikoor ja -mahl ning mikserda ühtlaseks.
  5. Lõika suuremad maasikad väiksemateks kuubikuteks.
  6. Vala täidis eelküpsenud põhjale, siis laota peale maasikad.
  7. Alanda ahjus kuumust 175 kraadile ning küpseta kooki veel umbes 40 minutit, kuni täidis on hüübinud (kergelt võib veel võdiseda, küll ta hiljem taheneb).
  8. Katte jaoks sulata mikrouunis šokolaad.
  9. Sega hapukoor suhkrutega ning šokolaadiga.
  10. Kata küpsenud täidis hapukoore-šokolaadiseguga ning puista peale mandlilaastud.
  11. Küpseta veel umbes 10 minutit.
  12. Lase koogil täielikult jahtuda ja hea oleks, kui ta saaks veel üleöö külmas seista.

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s