Kondenspiimaga rabarberikook helbepõhjal

Nädalavahetusel sai minu äpardustenimekiri lisa ühe rabarberikoogi näol, mistõttu võtsin ikka kõvasti hoogu, et julgeksin uue koogiga katsetada😛

Kui ei ole ikka kondiitrialaseid teadmisi, siis ei tasu ikka nii julgelt retseptidega omavolitseda. Asendasin koogis olema pidanud hapukoore rabarbri-maitselise jogurtiga ja kokku tuli üks supike koogipõhjal, mis ei tahenenudki ära😦 Söömata ta muidugi ei jäänud. Aga kui kooki peab minema hapukoor ja suhkur, siis panen edaspidi sinna ikka hapukoore ja suhkru, mitte magusa jogurti ilma suhkruta. Vähemalt oli kook ilus enne ahju panemist ja lahti lõikamist🙂

Aga tänane kook kuulub kookide hulka, mida lihtsalt PEAB proovima! Tavapärasest tervislikumal kaera-odra-rukkihelbe põhjal segunevad hapu rabarber, magus kondenspiim ja kreemjas toorjuust.

Retsepti idee leidsin Kokkama Ragnega blogist, millel hoian ikka järjekindlalt silma peal. Loomulikult pean ma oma paar rida tagasi kirjutatud sõnu sööma.. tegin siiski mõned  omapoolsed muudatused.

Põhjaks:

  • 100g võid
  • 1dl suhkrut
  • 1dl jahu
  • 1dl täistera kaerahelbeid
  • 1dl odrahelbeid
  • 1dl rukkihelbeid (võib ka panna eelmise kolme asemel 3dl omale meelepäraseid helbeid, nt neljavilja)
  • pisut soola
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit

Katteks:

  • ca 500g rabarberit
  • 3sl suhkrut
  • 1sl tärklist
  • 150g toorjuustu (panin 0,2% ja väga hea kerge sai!)
  • 1 muna
  • 400 g purk suhkruga kondenspiima
  1. Sulata potis või, lisa segades teised põhjaks minevad ained ning tõsta pott tulelt.
  2. Suru tainas koogivormi põhja ning pane umbes pooleks tunniks külmkappi.
  3. Eelküpseta põhja 200-kraadises ahjus 10-15 minutit.
  4. Haki rabarberid, sega suhkru ja tärklisega ning lase umbes veerand tundi seista, et mahl eralduks. Eraldunud mahla ära koogis kasuta.
  5. Vahusta omavahel toorjuust ja muna. Sega juurde kondenspiim. Viimasena lisa nõrutatud rabarber.
  6. Vala täidis eelküpsetatud põhjale ning küpseta 180-kraadises ahjus veel 45 minutit.
  7. Lase täielikult jahtuda, kook on parim külmkapikülmana.

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s