Beseekattega rabarberikook

Üks parimaid rabarberikooke, mis kannab uhkusega meie lemmiku tiitlit! Rabarber on üldse üks tore tegelane ning toidud temast on valdavalt väga väga maitsvad. Antud koogis on magusa-hapu vahekord täiuslikus tasakaalus, mistõttu ootab selle koogi valmimist ka minu mitte-koogi-sõbrast meheraas pikisilmi🙂 Koogi põhjas kasutatud täisterast speltajahu annab väga palju juurde, muutes põhja mõnusalt muredaks ja küpsise-taoliseks.

Tegin pisikesse vormi, kuid panen kirja kogused suure vormi jaoks, sest väikesest koogist jääb ilmselgelt puudu, kuna on ka vaja vähemalt teist tükki😉

24-26cm läbimõõduga vormi põhja jaoks kulub:

  • 75g võid
  • 2 spl suhkrut
  • 2 munakollast
  • 1dl nisujahu
  • 1dl täistera speltajahu
  • 1 spl maisitärklist
  • näpuotsatäis soola

Täidiseks:

  • umbes pool kilo rabarberit
  • 4 spl suhkrut (olenevalt rabarbri kogusest ja hapususest võib ka rohkem panna, kuid pigem jäta täidis küllaltki hapuks)
  • kaneeli

Katteks:

  • 2 munavalget
  • 2,5 spl peeneteralist suhkrut
  • 0,5 spl vanillisuhkrut (võib ka ära jätta ja ainult tavalist suhkrut kasutada, meile lihtsalt meeldib vanilline)
  • 1 spl rabarberimahla
  1. Koori ja tükelda e, sega 2 spl suhkruga ning pane vähemalt tunniks seisma, et mahl rabarberitest eralduks.
  2. Põhja jaoks haki jahu ja või, lisa munadest eraldatud munakollased, suhkur, tärklis, sool ning pane pooleks tunniks külmkappi.
  3. Nõruta rabarberid üleliigsest mahlast, pane mahl kõrvale.
  4. Pane rabarberitükid potti koos ülejäänud suhkruga ning maitsesta kaneeliga. Kuumuta kuni pehmenemiseni ning lase veidi jahtuda.
  5. Vooderda koogivormi põhi ja ääred taignaga, torka kahvliga augud sisse ning küpseta 200-kraadises ahjus umbes 10-15 minutit.
  6. Vahusta munavalged tugevaks vahuks, lisa vahustamise lõpul vähehaaval suhkrud ning rabarberimahl.
  7. Pane eelküpsenud põhjale rabarberitäidis, millele laota munavalgevaht.
  8. Küpseta 140 kraadi juures kuni kook on pealt ilus kuldne. Liiga pruuniks küpsetades muutub besee rabedamaks, kuid mulle meeldib selline vahukommine ja pehme.

Retsepti leidsin Perenaine.ee lehelt ning olen sealt seda teinud juba mitmeid-mitmeid kordi.

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s