Maasika-halvaa küpsisetort

Venna 25. juubeliks oli vaja 25-30 pealisele seltskonnale miskit magusat lauale. Esimene mõte oli kringel, kuid kuna esimene kringlitegu kuulub veel tegemata asjade nimekirja, siis pidasin seda ettevõtmist liiga riskantseks…

Järgmisena tuletas mulle ennast meelde küpsietort. No ei tea mina sellist inimest, kellele see ei maitseks! Loomulikult on igal ühel oma firmaküpsisetort, mis eriti mokkamööda on. Mul firmakat pole, seega tuli midagi välja mõelda. Parandan ennast – nüüd on olemas antud tordi näol! Lahkusin venna sünnipäevalt vahetult enne tordisöömist, paludes endale paar tükki kõrvale panna, et saaksin sõbranna juurde kohvitama minnes kaasa võtta.  Kuid venna helistas ca 30 minuti pärast ja teatas, et 120-st küpsisest tehtud tordist on järel vaid 5 tükki, mille allesjäämise eest ta võitleb, sest rahvas nõuab lisa. Mis võiks olla parim tunnustus kui selline tagasiside🙂

Arvestasin inimese peale ühe küpsise suuruse tüki, seega 30-tükilise 4-kihilise tordi peale kulus:

  • 8 pakki küpsiseid (Selga kakao- ja kondenspiimamaitselised)
  • 1,5 kg hapukoort (2 pakki 20%,  1 pakk 10%)
  • 2 pakki vanilje-maitselist halvaad (400g kokku)
  • poole laimi mahl
  • 1kg maasikaid
  • kaunistamiseks 100g tumedat shokolaadi

Kui teed koogi päev varem valmis, siis pole immutada vaja. Vastasel juhul immutaksin tõenäoliselt kange kohviga. Selga küpsiste puhul tuleb küpsised vaid korraks vedeliku sisse kasta või pealt pintseldada, muidu vettivad nad liiga läbi. Kalevi küpsiseid võib julgemalt leotada.

  1. Sega kokku hapukoored, millest pane 1/4 kõrvale.
  2. Riivi halvaa ning sega suurema osa hapukoorega.
  3. Kõrvalepandud hapukoore sisse pigista poolest laimist pressitud mahl.
  4. Haki pooled maasikad väikesteks tükkideks, ülejäänud pool jäta kaunistamiseks.
  5. Lao suuremale kandikule 5×6 kiht tumedaid küpsiseid.
  6. Määri peale hapukoore-halvaa segu.
  7. Lao uus kiht heledaid küpsiseid, millele määri laimiga maitsestatud hapukoor ning laota peale tükeldatud maasikad.
  8. Lao kiht tumedaid küpsiseid, millele määri kiht hapukoore-halvaa segu.
  9. Viimaseks lao heledate küpsiste kiht, millele järelejäänud hapukoore-halvaa segu.
  10. Pealt kaunista maasikate, purustatud küpsistega, sulatatud tumeda shokolaadiga või muu meelepärasega. (Minu fantaasia on kaunistamise koha pealt küllaltki piiratud😛 ei tule mul mäkerajal-kobakäpal välja õmblemine, joonistamine ega muu seesugune näputöö.)

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s