Suitsune kanapirukas

Suitsukana ja suitsujuustu sisaldav pirukas pälvis sööjatelt vaid kiidusõnu! Sobib söömiseks nii leigena kui jahtununa, kõrvale passib hästi värske salat või lihtsalt köögiviljavalik nagu minagi pakkusin.

Pirukasse läheb:

  • 400-500g lehttainast
  • 1 suur suitsukana koib
  • 1 suur või 2 väiksemat paprikat
  • 200 g ananassikonservi omas mahlas
  • 2 dl 10% koort või piima
  • 3 muna
  • 150g suitsujuustu
  • maitseks pisut soola, kuivatatud basiilikut ja oreganot (või pitsamaitseainet)
  1. Vooderda 24-26 cm vormi põhi ja ääred taignaga (ääred võid esialgu veidi kõrgemad jätta, et need pärast piruka peale kenasti keerata)
  2. Puhasta kanakoib nahast ja nähtavast rasvast, haki tükkideks.
  3. Haki suitsujuust ja parpika kuubikuteks.
  4. Aseta täidis taignale.
  5. Klopi munad koorega lahti, maitsesta ning vala täidisele.
  6. Keera kõrgemad taignaääred koogile, määri munaga.
  7. Küpseta 175-kraadises ahjus umbes 45minutit.

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s