Suitsulõhepirukas

Lõhepirukad on alati kindla peale minek! Minu varasemale lemmikule, sinihallitusjuustuga lõhepirukale, on tekkinud antud piruka näol tõsine konkurent. Põhjuse leiab tõenäoliselt rohkest porrust, mis piruka sisse on pistetud.

Retsept on pärit 100 rooga raamatute sarjast Pirukad 2 ning on mõeldud 26-28 cm läbimõõduga pirukavormi jaoks.

Põhja sisse läheb:

  • 125g kohupiima (maitsestamata, 0,1%)
  • 125g võid (ise vähendan võimalusel alati või hulka, seekord panin ca 100g ning põhi õnnestus täielikult)
  • 2dl nisujahu
  • 0,5tl küpstuspulbrit
  • 2spl külma vett
  • pisut soola

Katte jaoks on vaja:

  • 1 keskmine porru
  • 300g suitsulõhet
  • 0,5-1dl hakitud tilli
  • 150g riivitud juustu
  • 3 muna
  • 2,5 dl rõõska koort (10%)
  1. Sega põhja jaoks toasoe või kohupiimaga.
  2. Teises kausis sega omavahel jahu küpsetuspulbriga ning lisa see siis kohupiimasegusse. Sega ühtlaseks tainaks.
  3. Kata pirukavormi põhi ja küljed tainaga (märja käega on mugavam tainast töödelda)
  4. Aseta vorm u pooleks tunniks külmkappi.
  5. Täidiseks viiluta porru ratasteks ning küpseta pannil väheses võis (1spl) pehmeks.
  6. Haki suituskala väiksemateks tükkideks.
  7. Klopi lahti munad, lisa koor ning kalatükid. Lisa riivjuust, porru ning maitsesta pipraga. Vajadusel lisa ka pisut soola.
  8. Kõige lõpus sega hulka hakitud till ning vala täidis põhjale.
  9. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 40 minutit.

Maitseb hästi nii soojalt, jahtunult kui ka täiesti külmalt. Mulle meeldivad soolased pirukad enamasti külmana kõige rohkem, siis tulevad kõik maitsed paremini esile.

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s