Ricottakook

Hiljuti sattusin poes huvitava leiu peale – Philadelphia Milka toorjuust. Haarasin kaks pakki koju kaasa, teadmata mis ma nendega peale võiksin hakata. Ideedepuuduses googeldasin veidi ja leidsin ühest toredast blogist kihilise ricottakoogi retsepti, kus ühe kihina ongi uhkelt Milka toorjuust. Kuna soolaleivale tulevatele külalistele on vaja ka midagi magusat lauale panna, siis mõeldud-tehtud! Ainult õunad asendasin pirniga.

Kooki tasub kindlasti proovida! Meeldib ka neile, keda muidu koogid külmaks jätavad. Ja kellel on juba enne kookidega soojad suhted, siis on piiri pidamine ühe tükiga küllaltki keeruline ülesanne 😉

Koogi jaoks vajad:

  • 1 pakk Juubeli Erika tordipulbrit
  • 100g võid
  • 400g Ricotta kohupiima
  • 250g Ricotta kohupiimapastat
  • 200g hapukoort
  • 3 muna
  • 2 pirni
  • 1,5 dl suhkrut
  • 1 sl sidrunimahla
  • 2 karpi Philadelphia Milka toorjuustu
  • vaniljesuhkrut

Tegutse järgmiselt:

  1. Sulata või ja sega see tordipulbriga.
  2. Vooderda lahtikäiv 24cm läbimõõduda koogivorm küpsetuspaberiga ja suru 2/3 segust vormi põhja.
  3. Vahusta munad 1dl suhkruga. Riivi või haki hästi peeneks pirn.
  4. Sega 1 pakk kohupiima pirnitükkidega, 100g hapukoore ja 1 sl suhkruga. Lisa segule 0,5 tl vaniljesuhkrut ja 1sl sidrunimahla. Viimasena lisa segule 1/3 vahustatud munadest ning vala segu koogipõhjale.
  5. Määri järgmiseks kihiks koogile toasoe toorjuust (korrektsest määrimisest ei tule suurt välja, pigem tegeleda “jaotamisega”;))
  6. Järgmiseks kihiks sega teine pakk kohupiima, kohupiimapasta, 100g hapukoort, 1 sl suhkrut, 0,5 tl vaniljesuhkrut. Sega juurde tasakesi ülejäänud vahustatud munad ning vala koogile.
  7. Kata kook põhjast järgi jäänud 1/3 taignapuruga.
  8. Küpseta 175-kraadises ahjus umbes tund ning lase umbes tunnike veel lahtise ahjuuksega jahtuda. Parim jahtunult.
Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s