Banaanikeeks Nigella moodi

Nigella Lawsoni tegemisi olen alati imetlusega jälginud – kuidas ta suudab igat rooga teha 100%-lise pühendumusega, nautides igat kokkamise etappi.

Nigella retseptides teatavasti millegagi tagasi ei hoita. Mina ei suutnud siiski sellistes kogustes võid-suhkrut kasutada, vähendasin mõlemat – aga ausalt, minu keeksike ei olnud üldsegi mitte kuiv või vähemagus. Hoopis vastupidi. Ja vastupandamatult hea😉

Tegin sõbranna juurde külakostiks kaasa.. Talle ja tema pisikesele preilile maitses keeks samuti hästi! Sõbrannal oli valmistatud imehea juustukook kondenspiimaga ja shampinjonid sinihallitusjuustuga  – super! Neid viimasid teen kindlasti kodus järgi.

 

 

23x13x7cm keeksivormi jaoks on vaja:

  • 100g rosinaid
  • 75g tumedat rummi
  • 175g nisujahu
  • 2tl küpsetuspulbrit
  • 0,5tl söögisoodat
  • 0,5tl soola
  • 90g sulatatud võid
  • 120g suhkrut
  • 2 suurt muna
  • 4 väikest hästi küpset banaani (kooritult ca 300g)
  • 60g hakitud kreeka pähkleid
  • 1tl vanilliekstrakti

 

  1. Kõigepealt lase rosinatel rummi sees veidi aega maitsestuda.
  2. Püreesta banaanid
  3. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber, sooda ja sool.
  4. Sega suuremasse kaussi sulavõi ja suhkur, millele lisa ükshaaval kloppides munad ning seejärel banaanipüree.
  5. Lisa banaanisegusse hakitud pähklid, rummised rosinad ja vanilliekstrakt.
  6. Lisa jao kaupa kuivainesegu, iga kord hoolega segades.
  7. Kalla tainas võitatud ja jahuga ülepuistatud keeksivormi.
  8. Küpseta 170-kraadises ahjus 60-75 minutit. Keeks on valmis kui keskele torgatud puutikk jääb puhtaks.

 

Näpuga ajasin järge nami-nami.ee lehelt.

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s