Rukkipätsid

Kui tõsist leivategu ei ole mahti ette võtta, siis on sellised leivapalad täiesti omal kohal! Värske omatehtud leib teeb igale poe rukkipalale silmad ette. Lisades seemneid ja kasutades täisterajahu saab veel eriti tervislikud pätsikesed!

Esimesel korral võtsin tõenäoliselt retsepti Toidutare lehelt, kuid olen seda igal katsetusel natuke mugandanud ja kritseldanud kogused paberilehekestele.. seekordsete pätsidega jäin täiesti rahule, järgmisel korral enam muuta vaja pole 🙂

 

 

Kogusest valmib u 12 rukkipala.

Taigna I osa:

  • 30g värsket pärmi või 1 pakk kuivpärmi
  • 5dl sooja vett
  • 4dl rukkijahu
  1. Lisa värskele pärmile 1sl sooja vett ja sega lahustumiseni, seejärel lisa ülejäänud vesi. (Kuivpärm sega otse jahusse)
  2. Sega juurde rukkijahu.
  3. Kata kilega ja pane sooja kohta 1,5 tunniks kerkima.

II osa

  • 3dl täisterarukkijahu
  • 1 dl nisujahu
  • 1dl täisteranisujahu
  • 2tl soola
  • 2spl leivasiirupit
  • Jahu pätsikeste vormimiseks
  • Seemnesegu
  1. Lisa kerkinud taignale rukki- ja nisujahu, sool ja siirup ning sega hoolega läbi. Tainas jääb lusikaga segatav.
  2. Võta natuke jahu ja vormi peopesa suurused pätsikesed. Pane peale meelepäraseid seemneid.
  3. Pane ahi 225 kraadini soojenema, lase pätsikestel senikaua rätiku all kerkida.
  4. Küpseta u 15 minutit.

 

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s