Marianne küpsised

Praeguse ilmaga on teki all teetass käes kõige mõnusam olla. Mina naudin loomulikult ka ripsmed härmas ja jääpurikas ninaotsas kepikõnni tegemist.. igal ühel omad rõõmud. 😉

Tassikese sooja tee või kohvi kõrvale tahaks ikka “midagi head”. Meeletult head on näiteks need piparmündised-šokolaadised küpsised, mida olen juba korduvalt teinud ja olen üsna kindel, et viimaseks korraks ei jäänud tänanegi küpsetamine. Meheraas ja vennaraas annavad kindlasti uue tellimuse sisse juba enne kui kauss tühi on :).

 

Retsept nami-nami-st. Olen teinud pool kogust, millest tuleb umbes 2 plaaditäit, kirja panen esialgsed kogused.

  • 200g võid
  • 2dl suhkrut
  • 1,5dl fariinsuhkrut
  • 2 muna
  • 170g tumedat šokolaadi
  • 5,5dl nisujahu
  • 1tl söögisoodat
  • 1tl soola
  • 150g purustatud Fazeri Marianne komme (või valmis Marianne Crushed kommipuru)

 

Valmistamine:

  1. Sega sool, sooda ja jahu väiksemasse kaussi.
  2. Sulata šokolaad.
  3. Vahusta või suhkruga tugevaks vahuks, lisa edasi vahustades munad.
  4. Sega juurde kuivained.
  5. Purusta kommid – mina kasutan purustamiseks laia teraga nuga, mille küljega surun kommi vastu lõikelauda katki.
  6. Lisa tainasegule purustatud kommid ja sulatatud šokolaad, sega ühtlaseks.
  7. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile kuhjaga teelusikatäis tainast, jättes küpsistele piisavalt kerkimisruumi. Supilusikat kasutades jäid küpsised meie pere jaoks liiga hiiglaslikud.
  8. Küpseta 175-200-kraadises ahjus 10-12 minutit. Alguses on küpsised hästi pehmed, kuid jahtudes muutuvad kõvaks.

 

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s