Peedi-sinihallitusjuustu pirukad

Selle nami-nami lehelt pärit paljukiidetud retsepti olen juba ammu tegemist ootavate toitude juurde ära salvestanud. Pirukaid maitstes tekkis ainult üks küsimus: miks ma neid varem teinud ei ole ja mida ma ometigi nii kaua ootasin???

Peale hea maitse näevad nad ka ülimalt edevad välja – peolaua hitt (kui just peedipõlgajaid ja sinihallitusjuustuvihkajaid külla pole kutsutud:)).

Kui aega napib, siis võib sama teha ka suure plaadipirukana või suuremate einepirukatena (jättes suured peedikettad). Samuti võib peediröstimise ära jätta ja keedetud peeti kasutada.

Umbes 20 pirukakese jaoks on vaja:

  • 300g pärmi-lehttainast
  • 2 keskmise suurusega peeti (piklikku, kui saada on)
  • 100g sinihallitusjuustu
  • värsket tüümiani
  • määrimiseks muna
  1. Kõigepealt rösti ahjus peedid – keera peedid fooliumisse ja pane u tunniks 200-kraadisesse ahju. Ümmargusemad ja suuremad peedid tahavad natuke kauemgi ahjus olla (+15-20min).
  2. Lase peetidel jahtuda ja eemalda koor. Seda pole vaja lõigata, tuleb suhteliselt lihtsalt lükates maha.
  3. Lõika peedid õhukesteks viiludeks, millest omakorda ümmarguse pitsiga kettad.
  4. Rulli tainas lahti ja lõika väikesteks ruutudeks.
  5. Iga ruudu keskele suru pahupidi pööratud pitsiga jälg (peaaegu läbi).
  6. Pitsijälje peale tõsta peedirõngas, mille peale tükike sinihallitusjuustu ja tüümianilehti.
  7. Pitselda pirukaääred munaga ja küpseta 200-kraadises ahjus u 10 minutit, kuni servad on kuldsed.
  8. Lase veidi jahtuda ja serveeri.

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s