Peedi-sinihallitusjuustu pirukad

Selle nami-nami lehelt pärit paljukiidetud retsepti olen juba ammu tegemist ootavate toitude juurde ära salvestanud. Pirukaid maitstes tekkis ainult üks küsimus: miks ma neid varem teinud ei ole ja mida ma ometigi nii kaua ootasin???

Peale hea maitse näevad nad ka ülimalt edevad välja – peolaua hitt (kui just peedipõlgajaid ja sinihallitusjuustuvihkajaid külla pole kutsutud:)).

Kui aega napib, siis võib sama teha ka suure plaadipirukana või suuremate einepirukatena (jättes suured peedikettad). Samuti võib peediröstimise ära jätta ja keedetud peeti kasutada.

Umbes 20 pirukakese jaoks on vaja:

  • 300g pärmi-lehttainast
  • 2 keskmise suurusega peeti (piklikku, kui saada on)
  • 100g sinihallitusjuustu
  • värsket tüümiani
  • määrimiseks muna
  1. Kõigepealt rösti ahjus peedid – keera peedid fooliumisse ja pane u tunniks 200-kraadisesse ahju. Ümmargusemad ja suuremad peedid tahavad natuke kauemgi ahjus olla (+15-20min).
  2. Lase peetidel jahtuda ja eemalda koor. Seda pole vaja lõigata, tuleb suhteliselt lihtsalt lükates maha.
  3. Lõika peedid õhukesteks viiludeks, millest omakorda ümmarguse pitsiga kettad.
  4. Rulli tainas lahti ja lõika väikesteks ruutudeks.
  5. Iga ruudu keskele suru pahupidi pööratud pitsiga jälg (peaaegu läbi).
  6. Pitsijälje peale tõsta peedirõngas, mille peale tükike sinihallitusjuustu ja tüümianilehti.
  7. Pitselda pirukaääred munaga ja küpseta 200-kraadises ahjus u 10 minutit, kuni servad on kuldsed.
  8. Lase veidi jahtuda ja serveeri.
Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s