Kirsi-juustutort

Tegin seda torti juba kolmandat korda. Esimesel korral läks tellimusena sõbrannale sünnipäevapeole, mida ise proovida ei õnnestunud. Teisel katsetusel vandusin, et ei kasuta elus sees enam želatiini. Nimelt ostsin tavapärase lehtželatiini asemel hoopiski pulbrit, mis otsustas mulle vingerpussi mängida ja ei kavatsenudki torti tarretama hakata. Kuna tort ise on niivõrd hea, siis maitses see vanaema sünnipäevakülalistele ka pokaalidest magustoiduna väga hästi 🙂

Kuna tort oli vedelal kujul juba ülimaitsev, siis otsustasin julguse kokku võtta ja uuele katsele minna – seekord siis emmekese sünnipäevalauale. Ei pidanud pettuma! Šokolaad, kirsid ja kreemine toorjuust..mmm..

Tort on pärit minu suurest Tordiraamatust (L. Virkus ja A. Kang). 24cm-läbimõõduga vormi jaoks – u 10 tükki.

Põhi:

  • 200g kakaoküpsiseid
  • 90g võid
  1. Purusta küpsised peeneks puruks.
  2. Sulata või ja sega küpsisepuruga.
  3. Vooderda koogivorm küpsetuspaberiga ja suru segu põhja.

Täidis:

  • 400g maitsestamata toorjuustu
  • 1dl suhkrut
  • 1tl vanillisuhkrut
  • 0,5 suurema sidruni pressitud mahl (või 1 väiksem sidrun)
  • 6 želatiinilehte
  • 2dl vahukoort
  1. Sega omavahel toorjuust, suhkur, vanillisuhkur ja sidrunimahl.
  2. Pane želatiinilehed külma vette u 5 minutiks pehmenema. Pigista seejärel vesi välja ja sega vähese kuuma veega lahustumiseni. Jahuta.
  3. Vahusta vahukoor.
  4. Sega  jahtunud želatiinisegu toorjuustukreemi hulka, siis sega juurde vahustatud koor.
  5. Vala segu küpsisepõhjale ja lase külmas tarduda.

Kate:

  • 400g kirsse (värskeid, külmutatud või kompotikirsse – olen kasutanud kompotikirsse)
  • 5dl kirsimahla (kompotistm kuid võib ka kasutada muud kirsimahla või kirsisiirupist valmistatud mahla)
  • 2 sl suhkrut
  • 0,5 sidruni mahl
  • 6 želatiinilehte + 3 sl kirsimahla
  1. Pane želatiinilehed külma vette 5 minutiks likku.
  2. Kuumuta veidi kirsimahla. Pigista želatiinilehtedest vesi välja ja lahusta vähese kuuma mahlaga. Jahuta segu.
  3. Sega omavahel kirsimahl, suhkur ja sidrunimahl.
  4. Sega natuke mahlasegu želatiinisegu sisse ja seejärel sega ülejäänud mahlaseguga. Viimasena lisa segule kirsid.
  5. Vala segu ettevaatlikult tordile. Kõige kindlam on kulbiga tõsta, et kirsid ei kukuks toorjuustukihi peale ja mahlakihi sisse valgeid tükke ei tekiks.
  6. Lase külmkapis tarduda 6 tundi kuni üleöö.

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s