Saiavorm

Aeg-ajalt tuleb isu tavaliste, lihtsate ja pisut nostalgiliste toitude järele. Vahelduseks udupeenetele kookidele-tortidele tasuks üks mõnus kodune saiavorm ahju pista! Maiustangi blogimise kõrvale tänase vormiga, kuhu läks kohupiim, moos ja halvaa.

 

Vaja läheb:

  • 1 pakk (röst)saia
  • 500g rosinatega kohupiima
  • meelepärast moosi meelepärases koguses (kasutasin mustika-pohla-vaarika-põldmarja moosi)
  • 2 muna
  • 3dl piima
  • kaneeli
  • 100 g halvaad
  1. Määri vorm võiga ja lao põhja saiaviilud, millele määri kohupiim ja moos.
  2. Tee veel samasugune kiht.
  3. Klopi munad piimaga ja vala vormile natukese haaval. Vahepeal võid vormi kallutada, et segu kihtide vahele läheks ja peale ujuvat kihti ei jääks.
  4. Lõika viimane kiht saia väikesteks kuubikuteks ja lao vormi (mina asetan nad püstiselt, sest mulle meeldivad krõbedaks küpsenud saiakuubikud muidu pehme vormi juures).
  5. Kõige peale rapuda kaneeli ja murenda halvaa.
  6. Küpseta 180-kraadises ahjus 30-40 minutit, kuni saiatükid on pruunikad ja munasegu hüübinud.
  7. Lase veidi või täielikult jahtuda.

 

Kõige parem jahtununa külma piima seltsis! 🙂

 

 

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s