Kihiline magustoit

Sõbrannadega valmistasime laupäevase kvaliteetõhtu lõpetamiseks sellise  magustoidu, mis oli hea esimesena valmis teha, külmkappi maitsestuma panna ja siis soolase toiduga tegeleda. Hea oleks loomulikult, kui anda magustoidule aega pikemalt külmas seista, kuid kohe süües ei saa tema kohta ka ühtegi halba sõna öelda.

Kogused pole iseenesest olulised, silma-maitse järgi. Aga kolme pokaali (me ei räägi siin väikestest pokaalidest, vaid ikka suurtest klaasidest :D) peale kulus umbes nii:

  • 0,75 pakki kakaoküpsiseid (Selga)
  • 0,75 pakki tiramisu-maitselisi küpsiseid (Selga)
  • veerand purki kirsikompotti
  • 1 toru kohupiimakreemi (vanilje)
  • 1/2 pakki karamellkastet (kahjuks nime ei mäleta, u 200ml pakk Prismast)
  1. Pokaali põhja kiht purustatud kakaoküpsiseid, mida immuta kirsikompoti vedelikuga.
  2. Kirsikiht
  3. Kohupiimakreemikiht
  4. Purustatud tiramisu-küpsiste kiht, mida samuti immuta
  5. Kirsikiht
  6. Kohupiimakreemikiht
  7. Õhem kakaoküpsisekiht
  8. Kõige peale karamellikaste

Selle magustoidu võlu peitub selle lihtsuses ja selles, et tegelikult võib kasutada täpselt seda, mida kapis leidub või mille järgi isu on. Magus ja hea! Ka kihtide järjekorda võib vabalt muuta – järgmine kord paneks karamelli kuskile keskele, kõige pealmise kihina võib ta oma magusususega ära ehmatada. Aga kui kohupiima ja kirssideni jõuda, siis pole asi tegelikult ju nii hull😉

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s