Kihiline magustoit

Sõbrannadega valmistasime laupäevase kvaliteetõhtu lõpetamiseks sellise  magustoidu, mis oli hea esimesena valmis teha, külmkappi maitsestuma panna ja siis soolase toiduga tegeleda. Hea oleks loomulikult, kui anda magustoidule aega pikemalt külmas seista, kuid kohe süües ei saa tema kohta ka ühtegi halba sõna öelda.

Kogused pole iseenesest olulised, silma-maitse järgi. Aga kolme pokaali (me ei räägi siin väikestest pokaalidest, vaid ikka suurtest klaasidest :D) peale kulus umbes nii:

  • 0,75 pakki kakaoküpsiseid (Selga)
  • 0,75 pakki tiramisu-maitselisi küpsiseid (Selga)
  • veerand purki kirsikompotti
  • 1 toru kohupiimakreemi (vanilje)
  • 1/2 pakki karamellkastet (kahjuks nime ei mäleta, u 200ml pakk Prismast)
  1. Pokaali põhja kiht purustatud kakaoküpsiseid, mida immuta kirsikompoti vedelikuga.
  2. Kirsikiht
  3. Kohupiimakreemikiht
  4. Purustatud tiramisu-küpsiste kiht, mida samuti immuta
  5. Kirsikiht
  6. Kohupiimakreemikiht
  7. Õhem kakaoküpsisekiht
  8. Kõige peale karamellikaste

Selle magustoidu võlu peitub selle lihtsuses ja selles, et tegelikult võib kasutada täpselt seda, mida kapis leidub või mille järgi isu on. Magus ja hea! Ka kihtide järjekorda võib vabalt muuta – järgmine kord paneks karamelli kuskile keskele, kõige pealmise kihina võib ta oma magusususega ära ehmatada. Aga kui kohupiima ja kirssideni jõuda, siis pole asi tegelikult ju nii hull 😉

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s