Kausikook

Tänu emale sain täna palju uusi katsetusi teha. Esimest korda elus sai valmistatud biskviiti, karamellkastet ja teha kook kausi sisse🙂

Emale jäi kook silma kokkama.blogspot.com blogist, aga kuna tal endal oli sada muud toimetust, siis tuli ise kook valmis teha, et ikka täiesti kindel oleks, et õhtul suu magusaks saab! Karamellkastet ema poest ei leidnud, seega otsisin veidi ja leidsin siit vajaliku retsepti. Kaste tuli jumalikult hea, kohe nii hea, et raske oli seda koogi sisse panna mitte suhu pista. Järgmine kord teeks seda natuke rohkem.

Karamellkastme valmistamine on lihtsamast lihtsam, selleks on vaja:

  • 2dl 35% rõõska koort
  • 2sl pruuni suhkrut
  • 3sl valget suhkrut
  • 1sl võid
  • 1tl vanillisuhkrut
  1. Sega kastrulis koor pruuni ja valge suhkruga.
  2. Keeda aeg-ajalt segades madalal kuumusel 10-15 minutit või kuni kaste on paksenenud (esialgu jääbki vedel, kuid jahtudes läheb täitsa paksuks)
  3. Lisa või ja vanillisuhkur, sega ja lase jahtuda.

Biskviittainas:

  • 3 muna
  • 1,5dl suhkrut
  • 1dl jahu
  • 1dl kartulijahu
  • 1tl küpsetuspulbrit

Täidis:

  • 100g hapukoort (kasutasin 10%)
  • 800g kohupiimapastat (panin 900 – 2x 300g rosinatega ja 1x 300g banaanimaitselist)
  • 2dl 35% rõõska koort
  • 125g suhkrut (panin vähem – 1dl ja sellest piisas täiesti)
  • 250g karamellkastet (poest või ise teha)
  • 1,5dl kanget kohvi
  • 1spl amarettot

Alusta biskviidist:

  1. Vahusta mikseriga munad ja suhkur tugevaks vahuks
  2. Sega omavahel kuivad ained ja sega ettevaatlikult muna-vahule
  3. Kalla taigen küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile (23,5x36cm) ja küpseta 225 kraadi juures u 5 minutit.
  4. Puista lauale tuhksuhkrut ja kummuta küpsenud biskviidipõhi lauale. Lase veidi jahtuda ja lõika ruudukesteks.

Siis:

  1. Vahusta rõõsk koor
  2. Sega vahukoor kokku hapukoore, kohupiima ja suhkruga.
  3. Sega omavahel kohv ja amaretto
  4. Aseta läbipaistva kausi põhja 1/3 biskviidikuubikutest ja immuta neid kohvivedelikuga. Seejärel pane 1/3 karamellkastet ning lõpuks 1/3 kohupiima-vahukooresegu. Korda seda kaks korda, kõige peale jääb kohupiimakiht.
  5. Aseta külmkappi maitsestuma ca 6 tunniks. Vahetult enne serveerimist kaunista. Serveerida võid näiteks koos värskete marjadega (meil oli külmutatud marjasegu)

Maitses hea!

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s