Mojito toorjuustukook

Pikka juttu polegi vaja – nimi ütleb kõik! Pole liialt magus, seega sobib ka väiksematele magusasõpradele. Retsepti pätsasin sellest blogist.

Põhjaks võta:

  • 200g Digestive küpsiseid
  • 50g võid

Purusta küpsised, sega sulatatud võiga ja suru küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva vormi põhja.

Täidiseks vajad:

  • 450g toorjuustu
  • 200g Demerara suhkrut (2dl ja 2spl)
  • 1 pakk vahukoort
  • suur peotäis mündilehti
  • 3-4 laimi
  • 2-3dl vett
  • 3 spl želatiini (12lehte)
  1. Valmista siirup – pane potti vesi, mündilehed, Demerara suhkur ja kolme laimi riivitud koor. Lase keema tõusta ja jäta vaiksele tulele umbes 30 minutiks. Jahuta ja kurna läbi sõela.
  2. Lase želatiinilehtedel vees paisuda umbes 10 minutit, seejärel sulata madalal kuumusel, kuni tükid on lahustunud. Lisa želatiinile 3 laimi mahl ja sega hoolega.
  3. Vahusta vahukoor.
  4. Lisa želatiini-laimimahla segule paar lusikatäit siirupit ning sega siis želatiinisegu ja ülejäänud siirup toorjuustuga.
  5. Lisa lõpuks ettevaatlikult vahukoor.
  6. Vala täidis põhjale ja pane külma tarduma.

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s