Porgandipirukas

Selles pirukas on ühendatud kõik tervislik ja kõik hea! Emaga tavaliselt arutame pärast mingi retsepti katsetust, et mida võiks järmine kord vähem panna/rohkem panna/juurde lisada/ära jätta. Selle piruka puhul ei tulnud ükski teemadest arutamisele! Meespere sellest eriti ei vaimustunud (“kus liha on?” + kahtlustav pilk, kui porru ostukärru panen), see-eest emaga hakkasime fännideks!

Toreda porksipiruka leidsin sellest blogist: http://elisenurk.blogspot.com

Põhi:

  • 1dl speltajahu
  • 1dl kaerahelbeid
  • 1dl riivitud porgandeid
  • 100g võid
  • 1tl küpsetuspulbrit
  • 1tl soola

Täidis:

  • 700g riivitud porgandeid
  • 2 porrulauku
  • 2,5dl piima
  • 3 muna
  • 1tl soola
  • 0,5tl pipart
  • 1tl punet (oregano)
  • 100g riivjuustu
  1. Kõigepealt riivi porgandid taina ja täidise jaoks.
  2. Seejärel sega taina ained ühtlaseks massiks ja tõsta pooleks tunniks külma.
  3. Vooderda pirukavorm küpsetuspaberiga (kasutasin 26cm vormi)
  4. Suru tainas märgade kätega vormi põhja ja äärtele
  5. Viiluta porru ja kuumuta seda koos riivitud porgandiga pannil pehmenemiseni 10-15 minutit
  6. Klopi lahti munad, sega piima ja maitseainetega, lisa juust
  7. Vala porgandisegu põhjale ja kata piimaseguga
  8. Küpseta 200 kraadi juures 30 minutit

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s