Lõhe-toorjuustutäidisega kulebjaaka

Veel üks retsept jaanuarikuu Oma Maitsest. Kulebjaaka peale olen juba ammu mõelnud, aga see ettevõtmine tundus hirmutavalt keeruline. Ei olnud! Ainult retsepti võiks enne läbi lugeda, et piruka tegemise käigus ei avastaks: “oih, muna peab keetma!” Munad keedetud-viilutatud. “Oih, riisi peab ju ka keetma!” Minumoodi tegutsedes võtab üks kulebjaaka lihtsalt pool päeva. Teistel, kes pea ka kööki kaasa võtavad, läheb kindlasti ladusamalt kogu see protseduur 🙂

Aga maitse oli võrratu ja läheb kindlasti kordamisele. Siis proovin ka valgel ajal fotografeerimise ette võtta, praegune pilt on nirumast nirum ja ausaltöeldes tahtsin pildistamise asemel kiiremas korras kulebjaaka kallale asuda!

Võib kasutada ka maitsestatud toorjuustu, kuid siis tuleb kindlasti kalale pandava soola hulka jälgida. Ise tegin maisetamata variandiga ning arvan, et see laseb kala maitsel paremini säilida. Kasutasin pruuni riisi, mis sobis sinna väga hästi.

6-8-le lõhefännile

Kohupiima-muretainas:

  • 300g jahu
  • 200g võid
  • 150-200g pakikohupiima (kuivemat)
  • 0,5tl soola
  • 1 munakollane

Täidis:

  • 300-400g lõhefileed
  • soola-pipart
  • õli ja võid
  • 2 hakitud sibulat
  • 150g toorjuustu
  • ohtralt hakitud tilli
  • 2 keedumuna
  • 2dl keedetud pikateralist riisi

1. Kõigepealt valmista tainas: Sega toasoe või ülejäänud komponentidega, kuni tekib ühtlane tainapall. Aseta vähemalt tunniks külma. Vaata, et tainas liiga vedel ei jääks, selleks võid vähem kohupiima panna.

2. Vahepeal võid keeta riisi ja munad.Hakkida lõhefilee väiksemateks tükkideks, hakkida sibula, tilli ja keedetud munad viilutada.

3. Hauta hakitud sibul õli-võisegus.

3. Võta tainas külmast ja tõsta väike kogus kaunistuste jaoks kõrvale. Ülejäänud sõtku jahusel tööpinnal ristkülikukujuliseks. Hea on teha seda kohe küpsetuspaberi peale, et pärast oleks mugavam pirukas ahjuplaadile tõsta.

4. Pane taina ühele poolele lõhefilee, ääred aga jäta täidiseta. Maitsesta kala soola-pipraga ning tõsta sellele hautatud sibul ja toorjuust. Kui juust on liiga kõva või raskesti määritav, võid seda hapukoorega vedeldada.

5. Laota järgmise kihina värske till, viilutatud keedumuna ja kõige peale keedetud riis.

6. Suru täidis märja käega kompaktseks. Keera taina teine pool täidisele (koos küpsetuspaberiga keerates on kergem) ja näpi ääred hoolega kinni. Kõrvale tõstetud tainast võid voolida-lõigata meelepäraseid kaunistusi.

7. Küpseta 180-kraadises ahjus 45 minutit. Kui pirukas kipub liialt pruunistuma, kata fooliumiga.

8. Naudi!

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s