Kõrvitsapirukas sinihallitusjuustuga

Lisan tasapisi ka varem läbiproovitud retsepte. Seda pirukat sai tehtud sügisel ja oli oi-oi-oi kui hea.  Ja tulemus jääb niii ilus kollane! 😉

Sinihallitusjuustu maitse jääb küllaltki intensiivne, kes nii suur sõber hallitusega ei ole, võiks selle (või osa sellest) asendada mõne muu juustuga.

Retsept on pärit Postimehe Arterist.

Tainas:

  • 200g nisujahu
  • noaotsatäis soola
  • 100g külma võid
  • 1 muna

Kate:

  • 500g puhastatud kõrvitsat
  • 1dl piima
  • 3 muna (kui väiksemad, siis 4)
  • 2dl rõõska koort
  • 1spl värsket või 1tl kuivatatud tüümiani
  • riivitud muskaatpähklit
  • soola ja musta pipart
  • 100g sinihallitusjuustu

Esmalt tee tainas:

  1. Sega jahu, sool ja või köögikombainis ühtlaseks puruks
  2. Lisa muna, sega paar korda
  3. Sõtku tainas käte abil ühtlaseks ja suru võitatud 24-26cm vormi põhjale ja äärtesse
  4. Pane 30 minutiks külmkappi tahenema
  5. Eelküpseta põhja 200 kraadi juures u 15 minutit

Siis asu katte kallale:

  1. Lõika kõrvits kuubikuteks ning laota küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Maitsesta soolaga ning küpseta 200º ahjus umbes 30 minutit, kuni kõrvits on pehme.
  2. Püreesta kõrvits ja piim köögikombainis.
  3. Klopi munad rõõsa koorega ning lisa kõrvitsapüree. Maitsesta tüümiani, soola, pipra ja muskaatpähkliga.
  4. Vala täidis eelküpsetatud pirukapõhjale, laota peale suuremad juustukuubikud (võid neid veidi täidisesse suruda)
  5. Küpseta pirukat 200-kraadises ahjus u 45 minutit.
  6. Lase enne serveerimist veidi taheneda.

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s