Kohupiimapontšikud

Mehe soove peab täitma ja nendeks olid just need pontšikud jaanuarikuu Oma Maitsest. Isegi mina, kes ma frititud toitudest kauge kaarega mööda vaatan ja õli haisugi ei salli, ei suutnud peale ühe pontšiku proovimist teist võtmata jätta! Patused pallikesed, mida on äärmiselt kerge/kiire teha ja pärast hea nautida klaasi külma piimaga. Olgu mainitud, et piima ma samuti ei joo, aga nende pallikeste kõrvale oli lonks piima nagu rusikas silmaauku! 🙂

Kogusest valmib u 25 tk.

  • 4 suurt muna
  • 1dl suhkrut
  • 400g (teralist) pakikohupiima
  • 1tl 30% äädikat
  • 1tl vanillisuhkrut
  • 2dl jahu
  • 1tl küpsetuspulbrit
  • frittimiseks õli


1. Vahusta munad ja suhkur, lisa kohupiim, äädikas ja vanillisuhkur

2. Sega jahu küpsetuspulbriga ja lisa kohupiimaseg ule ning lase tainal seista 5 minutit

3. Kuumuta potis õli ning tõsta teelusikaga kuuma õlisse väikesed pallid. Õli peaks olema keskmise kuumusega, väga kuuma õli korral võib pealt liiga pruuniks küpseda ja seest hoopiski toorevõitu jääda, liiga madala temperatuuri korral imavad pallikesed endasse jällegi liiga palju õli. Vajadusel keera pallikesi õlis, kuid üldiselt nad pööravad ennast ise ringi.

4. Kui pontšikud muutuvad kuldpruuniks, tõsta need vahukulbiga välja ja aseta majapidamispaberile nõrguma

5. Serveeri tuhksuhkruga

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s