Kohupiimapontšikud

Mehe soove peab täitma ja nendeks olid just need pontšikud jaanuarikuu Oma Maitsest. Isegi mina, kes ma frititud toitudest kauge kaarega mööda vaatan ja õli haisugi ei salli, ei suutnud peale ühe pontšiku proovimist teist võtmata jätta! Patused pallikesed, mida on äärmiselt kerge/kiire teha ja pärast hea nautida klaasi külma piimaga. Olgu mainitud, et piima ma samuti ei joo, aga nende pallikeste kõrvale oli lonks piima nagu rusikas silmaauku!🙂

Kogusest valmib u 25 tk.

  • 4 suurt muna
  • 1dl suhkrut
  • 400g (teralist) pakikohupiima
  • 1tl 30% äädikat
  • 1tl vanillisuhkrut
  • 2dl jahu
  • 1tl küpsetuspulbrit
  • frittimiseks õli


1. Vahusta munad ja suhkur, lisa kohupiim, äädikas ja vanillisuhkur

2. Sega jahu küpsetuspulbriga ja lisa kohupiimaseg ule ning lase tainal seista 5 minutit

3. Kuumuta potis õli ning tõsta teelusikaga kuuma õlisse väikesed pallid. Õli peaks olema keskmise kuumusega, väga kuuma õli korral võib pealt liiga pruuniks küpseda ja seest hoopiski toorevõitu jääda, liiga madala temperatuuri korral imavad pallikesed endasse jällegi liiga palju õli. Vajadusel keera pallikesi õlis, kuid üldiselt nad pööravad ennast ise ringi.

4. Kui pontšikud muutuvad kuldpruuniks, tõsta need vahukulbiga välja ja aseta majapidamispaberile nõrguma

5. Serveeri tuhksuhkruga

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s